NEC won zondagmiddag met 3-1 van Helmond Sport, maar lang leek de koploper nog niet verzekerd van deze overwinning. In de laatste minuut van de officiële speeltijd zorgde Anthony Limbombe er met een knap schot voor dat NEC de drie punten pakte.
"Het was een mooie goal. De keeper verwachtte hem niet en ik schoot hem in de dak van het doel. Het was wel een opluchting, want ik had een paar kansen gemist, eentje op de paal. Dus ik was wel blij met de goal", vertelde de Belg na afloop van het duel.
Toch zag Limbombe ook minpuntjes. "We hebben in de tweede helft veel kansen gehad, die we niet hebben benut. Daardoor kreeg Helmond de kracht om gelijk te komen. We moeten efficiënter worden, want we hebben tot nu toe vaak het geluk mee, maar het kan ook zijn dat we het op een dag tegen hebben. Maar nu mogen we blij zijn met de overwinning."

Volgende week reist NEC af naar laagvlieger Fortuna Sittard, maar de buitenspeler wil waken voor onderschatting. "Zo moeten we niet aankijken tegen die wedstrijd, want nu moeten we elke wedstrijd. Uit tegen Fortuna Sittard is zeker geen makkie." In de thuiswedstrijd werd het 5-1, maar toen was Limbombe er nog niet bij. Wordt het dan 6-1? "Haha, we zullen zien."

Foto’s: Rob Koppers ©