NEC boekte maandagavond een 2-1 zege op FC Oss. Na afloop sprak RN7 met Pepijn Lijnders over zijn ploeg. Hij heeft nog veel vertrouwen in een goede afloop van het seizoen.

NEC klapte er de tweede helft veel meer op. ”FC Oss is gewoon een lastige ploeg. Je weet dat ze gevaarlijk zijn in de counter, dus je moet niet te snel forceren. Dat zorgt voor meer ruimtes, dat zag je ook de tweede helft. Op het moment dat zij opportunistisch gingen spelen, kwam er veel meer ruimte. Wij wilden geduld opbrengen, vaak de bal van kant verwisselen en dan wel risico nemen. Zodat we goed staan in de restverdediging en dat is wel aardig gelukt. Zeker de eerste helft, heel volwassen en dominant.”

Van de Pavert en Jansen namen in de basisopstelling de plaatsen van Sturing en Dijkstra over. Over de invulling was Lijnders te spreken. ”Op het moment dat Kevin achter hun spitsen ging spelen, wat meer positioneel bleef, kregen we vaker de van kant wissel. Ted is natuurlijk linksbenig en kan instappen, werd ook vrijgelaten door Oss. Daar moesten we ook gebruik van maken.”

NEC staat nog een paar lastige wedstrijden te wachten. Maar de ploeg heeft nog wel alles in eigen hand. ”Wij hebben continu vertrouwen gehad. Wij hebben de hele tijd gezegd, dit wordt pas beslist in de allerlaatste speelronde. Het eindresultaat telt. Iedereen die anders vind, praat en doet, dat is hun probleem. Wij moeten vertrouwen hebben, wij moeten het doen. Wij moeten continu analyseren. Wat gaat er goed, wat gaat er minder goed. Je mag nog opgeven”, aldus Lijnders.

Reacties:

– Groeneveld: ”We hebben alles nog in eigen hand”
– Braken: ”Het publiek gaf me wel even kippenvel”

Foto: Rob Koppers