Pepijn Lijnders gaat met vertrouwen de uitwedstrijd tegen Almere City FC tegemoet. De trainer van NEC vond zijn ploeg in de verloren wedstrijd tegen FC Oss (3-0) van maandag niet slecht spelen en verwacht een positief resultaat in Almere.

"Tegen Go Ahead Eagles zag je dat we een ontzettend hoog energielevel hadden en dat we dat lang volhielden", zegt Lijnders op de clubsite. "Daarna hebben we een relatief korte tussenperiode gehad om te herstellen. Toch vond ik tegen dat we tegen FC Oss ook niet slecht speelden, alleen pakten we de momenten niet dat het wel kon. We beginnen natuurlijk niet goed en komen snel op 1-0 achter, maar je moet beseffen dat je dan nog ruim 85 minuten hebt om de wedstrijd om te buigen. Wat dat betreft ben ik blij dat de ploeg opzoek bleef gaan naar het gaatje, het viel alleen de verkeerde kant op."

"We leggen onszelf genoeg druk op", vervolgt Lijnders. "Het is heel goed dat we teleurgesteld zijn in het resultaat, want dat betekent dat het iets met je doet. Het is voor ons alleen wel zaak dat er snel een reactie op komt en dat iedereen weer dezelfde kant op kijkt. Ik heb er vertrouwen in dat dit snel bij ons zal gebeuren. We hebben altijd honderd procent inzet en hebben een duidelijke visie over hoe wij een wedstrijd willen invullen."

Lijnders heeft zich verdiept in de tegenstander van vrijdag. "Almere City FC is een ploeg die ook veel pressie wil zetten op de tegenstander. Daarnaast willen ze veel de bal hebben, maar zijn ze niet vies van een lange bal achter onze laatste man. Ze zullen ons vrijdag ook weer op die twee manieren proberen te bestrijden. Wij zullen gewoon op onze eigen manier gaan spelen. Initiatief nemen en pressie zetten op de tegenstander. We hebben ons een aantal dagen op kunnen laden voor deze wedstrijd, dus ik ga ervan uit dat we morgen vol energie zullen aantreden."

Foto: Rob Koppers