NEC mocht maandagavond op herkansing in Amsterdam, maar keerde wederom met lege handen huiswaarts. Pepijn Lijnders vond dat het scorebord niet de juiste uitslag weergaf.

"Normaal liegt het scorebord niet, maar vandaag wel", zegt een zichtbaar verslagen trainer. "Maar zij komen wel terecht op voorsprong. Wij glijden uit, en hij (Dennis Johnsen, red) kan vrij inschieten. Verder heeft onze doelman niets te doen gehad. We hadden wel controle, want ze creëerden niet veel, maar wisten zelf ook helemaal geen gevaar te stichten."

In het tweede bedrijf was dat anders. NEC zocht veelal de aanval, al was het niet zuiver in de eindfase. "We hebben het natuurlijk wel aangepakt in de rust, daarna stonden we veel beter. We krijgen dotten van kansen, maar ze gaan er niet in. Het is een gebrek aan kwaliteit om de wedstrijd op dat moment te kantelen. Je gaat daarna met vier man voorop spelen, en dan valt het een keer goed met Schuurman die oog in oog met hun doelman komt en profiteren we niet. We verdienden minimaal een gelijkspel."

Groeneveld miste ook een enorme kans, vlak na de rust. "Hij wil hem binnen jagen, wat geen slecht idee is, maar de bal stuitert op. Ongelooflijk, vanaf vijf meter… Maar dat gold voor Jari idem dito", aldus Lijnders, die na twintig minuten zag hoe Calvin Verdonk snoeihard naar de grond werd gewerkt. "Hij gaat met zijn voet over de bal heen en het is het begin van de wedstrijd natuurlijk, dus het is lastig om meteen rood te trekken voor de scheidsrechter. Ik ga me er niet achter verschuilen. We hadden zelf karakter moeten tonen."

"Het doet pijn. Het kampioenschap is uit zicht, maar rechtstreekse promotie is nog mogelijk. Het gaat om het eindresultaat. Fortuna Sittard was eerst afhankelijk van ons, nu wij weer van hun. Zo gaat dat in de voetballerij. Het is nooit gedaan. Wij gaan er vol voor", besluit Lijnders tegenover FOX Sports.

Lees ook: Achahbar aangeslagen na nieuwe nederlaag NEC

Foto: Rob Koppers