NEC-trainer Pepijn Lijnders ziet op basis van de tweede helft tegen Almere City FC genoeg aanknopingspunten voor de komende wedstrijden. Zijn ploeg stelde teleur met een 3-2 nederlaag, maar de oefenmeester ziet perspectief.

"In de eerste twintig minuten waren we gewoon goed", zei Lijnders tegen FOX Sports. "Goede pressing, goede momenten. We waren agressief als we de bal verloren en we maakten het spel met korte passes. Alleen de lange pass ontbrak. Dat is een beetje zoals boksen, maar je geeft nooit een klap. Maar als je ziet hoe we nu reageren ten opzichte van de vorige keer, ben ik veel meer tevreden."

Vooral over de tweede helft was Lijnders tevreden. "De ploeg reageerde beter in de tweede helft. We kregen op de verkeerde momenten de goals tegen. Dat mag niet gebeuren, maar de ploeg reageerde wel goed. Na rust speelden we met meer energie en tempo. Dan krijgen de verdedigers meer kansen op de bal vooruit te spelen. In de tweede helft hebben we alles eruit gehaald wat erin zat."

Sven Braken vormde met twee goals het lichtpuntje aan Nijmeegse zijde, zag ook Lijnders. "Ongelooflijk, Sven. Wat een wedstrijd heeft hij gespeeld. Elke bal vasthouden, continu pressing spelen. Zelfs als de benen moe waren, bleef hij gaan. En dan ook nog goed aan de bal, want anders maak je niet zo’n eerste doelpunt."

Ondanks een slechte start met een zege en twee nederlagen gaat Lijnders niet bij de pakken neerzitten. "We moeten bouwen op dat wat goed gaat en leren van dat wat fout gaat. Het is ook prettig dat Fortuna niet is uitgelopen. Leren kunnen we genoeg, want een aantal dingen moeten we corrigeren. Het is fijn om nu niet drie wedstrijden in acht dagen te spelen en gewoon een week rust hebben. Ik ben ervan overtuigd dat we genoeg kwaliteit hebben en beter gaan worden."

Foto: Rob Koppers