Pepijn Lijnders keek tevreden terug op de gewonnen thuiswedstrijd tegen Jong PSV (2-0) donderdagavond. NEC hield de nul en hoofdtrainer Lijnders liet zich met zijn wissel (Jansen voor Kadioglu) van zijn beste kant zien.

Hoewel NEC sterk aan het duel begon met mogelijkheden van Groeneveld, creëerde Jong PSV de grootste kans van de beginfase. De bezoekers hadden gedeelten van de eerste helft zelfs het betere van het spel. Lijnders gaf uitleg voor de camera van Fox Sports. ,,We begonnen goed. Hadden grip en speelden op hoog tempo; daardoor creëerden wij kansen. Daarna verspeelden wij de bal te simpel en speelden zij makkelijk om onze organisatie heen. Daardoor kwamen zij beter in de wedstrijd en kregen wij geen druk op de bal.”

Kort na de rust deed Lijnders een cruciale omzetting. Kadioglu werd vervangen door Jansen. ,,Wij wilden met de punt naar achter gaan spelen”, verklaarde Lijnders tegenover Fox Sports. ,,Kadioglu had in de eerste helft al veel energie verbruikt. Kevin Jansen is een speler die de bal erg makkelijk in de ploeg houdt. Het werd ook rustiger toen hij in de ploeg kwam; we passten de bal goed rond. Dat zijn de voordelen van een sterke bezetting op de bank: we kunnen op iedere positie iets forceren.”

Lijnders sprak aan het eind van het gesprek nog zijn vertrouwen uit over de toekomst van NEC. ,,We moeten dezelfde dingen blijven doen, en daar vertrouwen in hebben. Met de motivatie, enthousiasme, het tempo en de energie van nu? Dan kan het resultaat niet uitblijven. We gaan eerst genieten van deze overwinning. Morgen herstellen, dan hebben de jongens een vrije dag. Daarna gaan we beginnen met de voorbereiding op volgende week: tegen MVV.”

Foto: Rob Koppers