NEC-trainer Pepijn Lijnders kan wel leven met het punt dat zijn ploeg vrijdag pakte tegen Fortuna Sittard (1-1). Toch zat er meer in, zag ook de oefenmeester.

"Als je ziet hoe vaak we de afgelopen tijd op achterstand zijn gekomen en daarna weer terugkomen, ben ik tevreden met een punt", zei Lijnders tegen FOX Sports. "Zonde dat we niet gewonnen hebben? Absoluut. Zat er meer in? Ja, zeker als we 1-0 hadden gemaakt."

Daar kreeg NEC wel de kansen voor. "Vooral in de eerste helft. De start was goed, intens. We zetten goed druk, veroverden vaak de bal en haalden hun counters eruit. Dan krijg je twee, drie kansen en die moet je gewoon maken. Dan wordt het spel anders en krijgt je team vleugels. Dat lieten we na en daar baal ik wel van."

Lijnders zag zijn ploeg naar eigen zeggen goed reageren na de nederlaag bij MVV. "Het was beter dan vorige week. We speelden dichter bij elkaar. Het is nog niet onvoorspelbaar genoeg en niet vloeiend genoeg, maar we spelen wel vanuit een goede organisatie. Daarin hebben we vertrouwen geboekt. We hebben het uiterste gegeven. De ploeg heeft goed gereageerd."

Foto: Rob Koppers