NEC verzuimde tegen FC Oss de koppositie te pakken. Het veldspel van de Nijmegenaren was rustig dramatisch te noemen. Trainer Pepijn Lijnders sprak na afloop met Fox Sports over de wedstrijd.

 

“We hadden veel moeite met hoe zij speelden”, begon Lijnders. “We hadden natuurlijk ideeën over onze speelstijl, maar zij hielde de ruimtes met vijf verdedigers heel klein. We konden niet de openingen creëren zoals we dat willen. Dat was het probleem vandaag. We kwamen vroeg op achterstand en we konden daarna soms geen controle krijgen over hun counters.”

 

De Nijmeegse verdediging had in Oss vaak geen antwoord op de aanvallende impulsen. “We hadden soms moeite in de organisatie achterin”, verklaarde Lijnders tegenover Fox Sports. “We creëerden nog wel kansen en ik had ook het gevoel dat we nog iets konden doen in de rust, maar toen kwamen we 2-0 achter. Een probleem is alleen een probleem als je het niet kan oplossen. Altijd als je een klap krijgt, gaat het om de reactie natuurlijk, dus nu moeten we reageren.”

 

De vraag of Lijnders vreest voor het vertrek van Kadioglu werd met een glimlach beantwoordt door de trainer. “Nee, geen vrees. Hij is van ons.”

 

 

Foto: Rob Koppers