Pepijn Lijnders zat zich behoorlijk te verbijten toen hij NEC op achterstand zag komen bij FC Dordrecht. Zijn ploeg knokte zich terug tot 2-3, maar speelde uiteindelijk gelijk: 3-3. NEC moet nu via play-offs zien te promoveren.

"We hadden nog zo gewaarschuwd voor de lange bal en juist daaruit viel de goal", zei Lijnders tegen RN7. "Dan krijg je meteen een mentale tik. Toch denk ik niet dat we het tegen tien man lastiger kregen. We gingen met drie man achterin spelen en met meer spelers tussen de linies. Het stond beter. Na rust hebben we het rechtgezet en er zat nog meer in."
 
Fortuna Sittard, dat direct promoveerde door te winnen van Jong PSV, kwam uiteindelijk op een 1-0 voorsprong. "Ik was in eerste instantie vooral blij dat we zelf terugkwamen", vervolgde Lijnders. "Achter me hoorde ik de materiaalman ‘kut’ roepen, toen wist ik genoeg wat betreft Fortuna."

"Dit zorgt voor een verslagen gevoel, dat moet niet te lang blijven hangen. We hebben het niet alleen hier laten liggen, maar op meerdere moment in het seizoen. Daarin zijn we mentaal nog niet sterk genoeg gebleken. We moeten snel de rug rechten en klaarmaken voor de play-offs. De jongens zijn nu een paar dagen vrij, even rust, fris worden. De teleurstelling wordt al snel een uitdaging."

Foto: Rob Koppers