NEC en Pepijn Lijnders zijn ‘in goed overleg’ per direct uit elkaar gegaan. Dat maakte de club donderdagochtend bekend. Lijnders licht zijn besluit toe op de clubwebsite.

“Ten eerste wil ik mijn directe dagelijkse staf bedanken, zij hebben alles gegeven en waren enorm gedreven om NEC succes te brengen. Op en top professionals die de club van binnenuit karakter geven. Ten tweede wil ik de club succes wensen, ik had met veel drive door willen bouwen, een nieuw echt NEC team willen vormen, maar ik voel dat het beter is om weg te stappen en deur te openen voor een nieuwe trainer/coach die het volledige vertrouwen geniet", aldus de oefenmeester.

Hij vervolgt. "Ongeslagen in de Goffert, tot de laatste dag gestreden om het kampioenschap. De verwachtingen rezen helaas boven de realiteit uit, waardoor noodzakelijke steun steeds vaker ontbrak. Het werd uiteindelijk een gevecht tegen onszelf in plaats van een gezamenlijk gevecht tegen alles en iedereen. Als laatste wil ik de spelersgroep bedanken en in het bijzonder onze aanvoerders Mart Dijkstra en Wojciech Golla. Mijn spelers hebben hun rug vaak moeten rechten, veel over zich heen gekregen maar als groep karakter getoond. Ik ben trots op elke dag die ik samen met hun voor NEC mocht werken."

Lees ook: Oversier: "Niet uitgepakt zoals we hadden gehoopt"

Foto: Rob Koppers