Pepijn Lijnders heeft sinds zijn komst in de Nederlandse competitie te maken met kunstgras. Dat is niet alleen voor de spelers zelf, maar ook voor de trainer wennen. Lijnders nam zijn standpunt over de voorbereiding op een duel op nepgras na twee weken alweer in.

Op 19 januari gaf hij tegenover De Gelderlander aan in aanloop naar de duels met FC Oss en Almere City FC niet op kunstgras te willen trainen. Lijnders stelt dat kunstgras een reactie geeft op pezen en spieren. "Die reactie willen we pas na de wedstrijd, in plaats van in de week voorafgaand aan het duel", was te lezen op de website.

Twee weken en twee nederlagen op kunstgras verder heeft Lijnders een heel ander standpunt ingenomen. In aanloop naar het duel met FC Emmen trainde NEC de hele week op kunstgras, zodat de selectie alvast kon wennen aan de ondergrond. "Dat is een goede keuze geweest, want bij de eerste training van de week merkte je dat het allemaal toch wat stroever verliep.", vertelt Lijnders op de clubwebsite.

"Het is voor de fysieke gesteldheid van spelers beter om een volledige week op kunstgras te trainen, dan wanneer zij een week lang op natuurgras trainen en vervolgens op vrijdagavond ineens de omslag moeten maken naar kunstgras", stelt de 35-jarige oefenmeester nu. Of Lijnders zijn gelijk haalt zien we vrijdagavond.