NEC-trainer Pepijn Lijnders kreeg maandag tijdens de supportersavond de vraag of het wel verstandig is om zijn ploeg aanvallend en dominant te laten spelen, gezien de resultaten van de afgelopen weken. De oefenmeester was resoluut.

"Er is geen alternatief. Het hele idee om samen te verdedigen en als team druk te zetten en dominant te zijn is omdat we veel kansen willen creëren. We kunnen wel gaan counteren, maar dan moet je tegen een team spelen dat je naar achteren drukt. Dat komen wij niet vaak tegen. We willen groeien in deze manier van spelen, maar dan moet er ook steun zijn. Dat werkt besmettelijk. De spelers moeten vertrouwen krijgen."

De nederlaag in Emmen van afgelopen vrijdag is wel aangekomen bij Lijnders. "Het is echt een klap geweest, voor ons en voor de supporters. We hadden in grote delen wel de controle over de wedstrijd, maar we creëerden te weinig. We moeten spelen en vechten voor het kampioenschap, maar dat is nu nog niet beslist. Ik heb bij Porto weleens meegemaakt dat het in de blessuretijd van de allerlaatste wedstrijd werd beslist. We moeten nu vooral beter worden als team en goed analyseren waar het fout ging."

Foto’s: Rob Koppers