Pepijn Lijnders neemt het morgen met zijn mannen op tegen RKC Waalwijk, de nummer achttien van de Eerste Divisie. Na de tegenvallende resultaten de afgelopen weken is de hele club toe aan een overtuigende overwinning. De trainer blikt vooruit via de clubwebsite.

“Tegen RKC willen we de dominante ploeg zijn,” laat de hoofdcoach weten. “We moeten niet direct de laatste, beslissende pass spelen, maar op zoek gaan naar een nóg betere situatie om die beslissende pass te spelen. Door middel van goed positiespel moeten we onze bepalende spelers vaker en makkelijker vrij kunnen spelen in de buurt van de goal. We willen goed zijn in balbezit en daar hebben we de afgelopen week goed aan kunnen werken.”

De tegenstander is zoals gewoonlijk grondig geanalyseerd. “RKC heeft een hele specifieke manier van spelen waarbij zij heel kort op de bepalende spelers van de tegenstander zitten. Ook zijn zij niet heel lang geleden van trainer gewisseld. Het zal wederom geen makkelijke wedstrijd worden, maar we bereiden ons zo goed mogelijk voor en moeten proberen om ons eigen spel te blijven spelen.”

“Iedereen maakt van de uitwedstrijden natuurlijk enigszins een ding en de groep is dan ook enorm gemotiveerd en gedreven om juist deze wedstrijd te winnen", doelt Lijnders op het feit dat alle vier de duels op vreemde bodem onder zijn leiding kansloos werden verloren. "We hebben een aantal uitwedstrijden gespeeld waarin we meer creëerden dan de tegenstander, maar waarin we twee kansen tegen krijgen die ook direct twee tegendoelpunten opleveren. Het is tijd om dat om te keren”, beseft ook de trainer.

RKC Waalwijk-NEC trapt morgen af om 20:00 en is LIVE te zien op FOX Sports 6 (internationaal). Wanneer je alleen een Eredivisie pakket hebt (FS 1-3-5) kun je via FOX Sports GO op kanaal 7 de wedstrijd volgen. Helemaal geen FOX? Luister naar RN7 om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen in het Mandemakers stadion!

Lees ook: De Opstelling: Langil logische vervanger Rayhi