Pepijn Lijnders wilde graag als hoofdtrainer in Nederland aan de slag en die droom is uitgekomen. Dinsdag stelde NEC hem aan als opvolger van Adrie Bogers, die weer assistent wordt.

"Het zegt veel over deze club dat ze heel bewust voor mij gekozen hebben", zegt Lijnders op de clubsite. "Ik identificeer me met hun ambitie en plannen, ik geloof in ontwikkeling van team en spelers én in toegewijde training. De enige manier om verder te komen is meer en beter. De druk om te spelen voor het kampioenschap is er één met een privilege, waar elke topsporter naar op zoek is."

"Ook naar de samenwerking met deze technische staf kijk ik enorm uit", vervolgt Lijnders. "Met Adrie Bogers heeft de club iemand in huis met ervaring, wat mij enorm gaat helpen, en Patrick en Wilfried kennen de cultuur van deze club uitstekend. Ook dat is heel belangrijk voor mij in mijn staf. Deze mannen hebben samen met de andere stafleden de eerste helft van het seizoen een goede basis neergelegd waar ik met hun op verder wil gaan bouwen."

Lijnders leidt dinsdag al de eerste training in Nijmegen, voordat hij met de selectie meereist naar het trainingskamp in Spanje. "Ik kan niet wachten op de eerste trainingen en wedstrijden. Ik heb veel geleerd de afgelopen jaren. Die kennis en ervaring wil ik nu gebruiken om de club NEC en haar supporters verder te helpen. Ik ben hier écht aan toe en om dan te mogen beginnen bij een prachtige club als NEC is een enorme eer en een prachtige uitdaging."

Foto: Youtube