NEC boekte maandagavond in Utrecht bij de beloften van de plaatselijke FC haar derde achtereenvolgende overwinning. "Al met al ben ik heel tevreden", concludeerde Pepijn Lijnders na afloop.

"Dit was echt een goede wedstrijd. We verplaatsten de bal snel genoeg, hadden heel veel opties rondom de bal. We kregen de juiste spelers ook echt vrij tussen de linies, waardoor we goed konden versnellen", vertelt de coach na afloop tegenover Omroep Gelderland.

NEC hield ook voor de derde keer op rij de nul, waar het in de duels daarvoor zo makkelijk treffers om de oren kreeg. "Maar we waren drie keer ook echt de betere ploeg, wij waren steeds dominant. Wij met de bal op de speelhelft van de tegenstander, op onze eigen manier. Ik moet wel zeggen, vier weken terug was het allemaal niet zó slecht, maar nu het goed gaat moeten we het ook niet te groot maken", waakt Lijnders voor een te grote euforie.

Want over vier dagen staat het lastige uitduel in Leeuwarden tegen SC Cambuur op het programma. "We moeten ons focussen op de volgende wedstrijd, goed herstellen en weer een goede focus creëren. En natuurlijk weer drie punten ophalen", besluit een tevreden oefenmeester.

Foto: Rob Koppers