Pepijn Lijnders heeft de wedstrijd van NEC vorige week bij MVV (4-1) grondig geanalyseerd, maar nog niet afgesloten. Dat gebeurt pas als er komende vrijdag in eigen huis gewonnen wordt van concurrent Fortuna Sittard. "We kunnen de zaken omdraaien tegen Fortuna."

Bijna direct na MVV-NEC keek Lijnders het duel terug. "Alles staat met de wil om als team druk te zetten en fouten te forceren bij de tegenstander. De wedstrijd tegen MVV wordt pas afgesloten na 95 minuten tegen Fortuna. We hebben het zaterdag besproken, dat was heel duidelijk en confronterend, maar ook erg belangrijk. De waarheid is gezegd. Dat gebeurde al, maar nu was het echt een klap. Je leert elkaar goed kennen in een slechtere periode."

Lijnders paste al enkele details aan van zijn speelstijl, maar is wel van plan om aanvallend te blijven spelen. "Het is een boek met verschillende hoofdstukken. We willen ons eigen spel spelen, maar af en toe moet je een stapje terug doen. Met elf spelers, één manier van spelen en denken. Bij een tegenslag val je terug in oude fouten, maar we willen kort en snel druk zetten op de tegenstander. Tegen MVV wonnen we de bal, maar verloren we deze ook direct. In de eerste helft hebben we niet een keer zeven of acht passes achter elkaar gespeeld. Dat kun je nooit grip krijgen."

"We moeten het slim spelen en hard naar onszelf toe", blikte de trainer vooruit op het duel met Fortuna. "Fortuna is een ploeg met een aantal eigenschappen die ze eigen maken. Ze hebben natuurlijk een trainerswissel gehad, dat zal invloed hebben, maar we weten voor een groot deel wat we kunnen verwachten. Het zal misschien in de nuances wat verschillen. Fortuna is sterk in de omschakeling, maar wij willen wel met lef spelen."

Over de opstelling liet Lijnders weinig los, al is de verwachting dat Ferdi Kadioglu terugkeert in de basis op de plek van Kevin Jansen. "We kijken elke wedstrijd naar wat het beste is voor het team."

Foto: Rob Koppers