Er staan Engelse weken voor de boeg voor NEC. De ploeg van trainer Pepijn Lijnders neemt het in elf dagen tijd tegen vier verschillende tegenstanders op. Te beginnen met FC Eindhoven.

"Het gaat er nu om", begint Lijnders. "We hebben de groep bij elkaar. We zijn allemaal vrij in het hoofd. De groep staat, het elftal staat. We moeten nu proberen de laatste fase met wedstrijd op wedstrijd goed in te gaan. Ik denk dat we iedereen problemen kunnen geven die op dit moment voor ons komt te staan. Ik zie gretigheid en bezetenheid, zin in, uitdaging. We zijn er klaar voor", aldus de oefenmeester tegenover Omroep Gelderland.

Afgelopen week tegen De Graafschap ontbrak een aantal vaste basisklanten. "Arnaut Groeneveld heeft twee dagen geleden nog gespeeld en is gisteren teruggereisd. Ferdi Kadioglu heeft een individueel programma afgewerkt, omdat hij de laatste wedstrijd niet kon spelen (schorsing, red.). Ook Rayhi en Breinburg zijn weer topfit. Dus we hebben de hele groep fit", meende Lijnders. Toch ontbrak Jari Schuurman wegens een enkelblessure op de afsluitende training, waar Ted van de Pavert wél volop meedeed.

Joris Delle kent momenteel een mindere fase, zoals elke voetballer dat wel eens meemaakt. De trainer twijfelt dan ook niet over zijn positie. "Wij willen van achteruit spelen en de linies spelen kort op elkaar, dan moet de keeper af en toe een pass geven", legt de trainer uit. "Dan kunnen er ook dingen misgaan", doelt hij de foute passes van de goalie in de laatste wedstrijd.

"Het moet gevaar opleveren ten opzichte van de tegenstander. Als het gevaar oplevert voor ons, is dat natuurlijk niet goed. De keuze om kort te spelen pakte in een aantal situaties niet goed uit. Joris is ervaren en we analyseren natuurlijk alles na de wedstrijd. Dus hij weet precies wat hij de volgende keer gaat doen", besluit Pepijn Lijnders, die morgen terugkeert in de stad waar het voor hem allemaal begon.

Lees ook: De Opstelling: Lijnders heeft internationals terug

Foto: Rob Koppers