Pepijn Lijnders kende met de 5-1 zege op Go Ahead Eagles een geweldig debuut als trainer van NEC. De oefenmeester was dan ook zichtbaar tevreden na afloop.

"Ik ben absoluut tevreden met de drie punten", zei Lijnders tegen FOX Sports. "Je kan het resultaat beoordelen, maar ook de prestatie. We wilden graag agressief starten. Het is normaal dat het dan iets nerveuzer is. We wilden vooruit, maar dat ging een aantal keer niet goed. Uiteindelijk ging dat steeds beter en kregen we meer grip."

Na rust denderde NEC over Go Ahead heen. "De tweede helft is altijd een logisch gevolg van de eerste. Het is een consequentie van hoe je voor rust speelt. Als je in de eerste helft met hoge intensiteit speelt, betekent dat dat de tegenstander daar ook door beïnvloed wordt. Dan gaat het na rust makkelijker."

"Groot compliment aan de voorste vier spelers", vervolgde Lijnders. "Ze hebben elk moment gebruikt om goed, slim en intens vooruit te verdedigen. Dat hebben ze ook lang volgehouden. Ze hebben een groot hart. Dat is echt heel knap, hoor."

Praten over de titel is nog veel te vroeg als het aan Lijnders ligt. "Ik geloof echt dat we moeten focussen op vandaag. Morgen is morgen. We moeten continu herhalen wat we willen zien. Als dat leidt tot het kampioenschap zijn we in de wolken. Maar we gaan eerst van training naar training en van wedstrijd naar wedstrijd."

Lijnders’ oude club Liverpool feliciteerde de trainer met zijn succesvolle debuut:

Foto: Rob Koppers