NEC-trainer Pepijn Lijnders weet wat de Nijmegenaren zaterdag moeten doen: winnen en hopen op puntenverlies van Fortuna Sittard. De druk ligt bij de Limburgers, meent de Limburger.

"We weten alle mogelijke scenario’s voor aankomende zaterdag”, begint Lijnders, die ogenschijnlijk dit artikel heeft gelezen. "Alle druk ligt bij Fortuna. Wij hebben het niet in eigen handen, dus we moeten hopen dat zij punten laten liggen. Jong PSV is een ploeg die goed staat, speelt met een goede spelopvatting en zowel het spel kan maken als kan counteren. Daarnaast is het een prettige wetenschap dat Jong PSV nog voor het periodekampioenschap speelt en dat een hoop jonge jongens zich zullen willen bewijzen."

Het belooft zaterdag erg spannend te worden. "Onder zo’n climax moet je rustig blijven, zeker wanneer je als trainer een voorbeeldfunctie vervult. Het is belangrijk dat je de emoties onder controle houdt die in zo’n fase kunnen opspelen en dat je in hectische fases kunt terugvallen op automatismen. Wij weten dat we kunnen scoren als we onze eigen manier spelen, ook aankomende zaterdag. We moeten geduldig blijven en de wedstrijd controleren, dan moet het onze kant op vallen."

Lijnders gaat door: "Ik vind het knap van de spelers dat ze, gezien de situatie waarin NEC zich momenteel bevindt en na de tegenslagen die ze hebben gehad, nog altijd in de race zijn voor het kampioenschap. Bij NEC willen wij bouwen aan de toekomst, met een herkenbare speelstijl waarmee de fans zich kunnen identificeren. Daar werken we hard aan en dat gaat steeds beter. Spelers pikken de intenties van trainingsvormen steeds gemakkelijker op, maar zo’n proces gaat met vallen en opstaan."

Foto: Rob Koppers