Trainer Pepijn Lijnders verwacht dat NEC het weleens lastig kan krijgen op bezoek bij SC Cambuur. De oefenmeester gaat vrijdag uit van het eigen spel voor de wedstrijd in Leeuwarden.

"SC Cambuur is een ploeg die druk wil zetten en goed door de as van het veld kan spelen", legde Lijnders donderdag tijdens het persmoment uit. "Daarbij hebben ze natuurlijk ook het thuisvoordeel. Voor ons is het een mooie test."

"We speelden afgelopen maandag en daar moeten we allemaal zowel fysiek als mentaal weer van herstellen. De opbouw van deze week was dan ook wat anders dan normaal gesproken, wanneer we alleen op vrijdag een wedstrijd afwerken. Maar het is niet erg dat we een wat kortere week gehad hebben, we weten wat we willen."

Ondertussen zijn er nog maar negen wedstrijden te gaan voor NEC. "Er ligt nog een mooie periode voor de boeg met veel wedstrijden waarin we iedereen nodig hebben, ook de wisselspelers. De titelstrijd zal wat hectiek met zich meebrengen, maar daar blijven wij rustig onder. Eerst moeten we ons volledig op de wedstrijd tegen SC Cambuur richten. Vrijdag kunnen en willen wij weer een volgende stap zetten."

Foto: Rob Koppers