Vrijdagavond komt FC Volendam, nummer dertien van de Jupiler League, op bezoek in De Goffert. Pepijn Lijnders blikt vooruit op het treffen met het andere Oranje

“Volendam is in vorm, ze zijn de best presterende ploeg van 2018. Vorige week stonden ze 0-2 achter tegen FC Eindhoven, maar uiteindelijk winnen ze met 3-2. Het is een voetballende ploeg met veel bewegende mensen, daar moeten we goed op voorbereid zijn”, vertelt de coach op de clubwebsite. “Dat betekent dat we moeten voorkomen dat zij hun spelletje kunnen spelen en dat hun gevaarlijke spelers niet in een situatie komen waarin ze tegen ons ook daadwerkelijk gevaar kunnen stichten.”

“We willen ons op voetballend gebied altijd verbeteren, daar werken we elke dag aan. Dat houdt in dat we meer beweging rondom de bal willen, vaster moeten zijn in de opbouw en dat onze beste spelers zo vaak mogelijk aan de bal komen", aldus Lijnders, die gewoon van plan is om zijn eigen speelstijl te hanteren. "Die speelstijl moet ons kenmerk worden en daar hebben we deze week weer goed op kunnen trainen."

Lees ook: De Opstelling: Lijnders gebruikt voor het eerst dezelfde elf

"De spelers zijn allemaal positief en leergierig en ik merk dat we in fysiek opzicht ook stappen aan het maken zijn. Met zijn allen leven we van wedstrijd tot wedstrijd dus voor nu telt alleen de eerstvolgende wedstrijd", want, maandag wacht Jong FC Utrecht alweer in De Galgenwaard en de daaropvolgende vrijdag gaat NEC op bezoek bij SC Cambuur. "Volendam is het begin van een periode waarin we in korte tijd drie wedstrijden spelen waarin we echt goede zaken kunnen doen”, besluit de oefenmeester.

Misha Salden, trainer van FC Volendam, wil er een echte kraker van maken. "Ik vind ons bij NEC niet de favoriet, ondanks het feit dat wij in de tweede seizoenshelft aanzienlijk beter presteren, gezien hun thuisstatus en de stand op de ranglijst. Laten wij dat maar omdraaien en er voor zorgen dat er achteraf gezegd wordt, ‘zo, dat heeft Volendam goed gedaan", vertelt de 44-jarige trainer tegenover NH Nieuws.

NEC-FC Volendam trapt morgen af om 20:00 en staat onder leiding van Pol van Boekel. Het duel is niet live te zien op FOX Sports, maar uiteraard houden wij u via ons Twitterkanaal op de hoogte en kunt u luisteren naar RN7.

Foto: Rob Koppers