NEC-trainer Pepijn Lijnders baalde vrijdag behoorlijk van de 1-0 nederlaag bij FC Emmen. Volgens de oefenmeester, die nu al drie van zijn vijf wedstrijden verloor, kwam zijn ploeg simpelweg tekort. "Mijn visie op de wedstrijd is een pijnlijke", zei hij voor de camera van RN7.

"Het was gewoon niet goed genoeg. We zorgden niet voor een verrassing. Zonder de bal zetten we te weinig druk. Het meest teleurstellende is dat we hier een kans op drie punten hebben laten liggen. Weer hebben we een uitduel niet naar onze hand kunnen zetten."

"We kwamen vroeg achter, dan ga je op zoek naar een goal. Zij hielden goed tegen, dat deden ze tegen Fortuna ook al. We verloren te vaak de bal, ook op heel simpele momenten. Dan loop je tegen dit soort nederlagen aan."

"We wisselden heel opportunistisch. We speelden met twee spitsen, met Ferdi, Jari en Kevin er nog bij. Je moet ook wisselen op iets te forceren. Dan hoop je dat de bal goed valt. Dat deed-ie ook een paar keer, maar we kregen hem er niet in. Het was niet goed genoeg, punt."

Foto: Rob Koppers