NEC heeft het eerste duel van het eerste seizoen van de E-divisie met 4-1 gewonnen van Willem II. Het team van trainer en tevens gelegenheidsspits, vleugelspeler, compleet eenmans-middenveld, centraal duo, backs en doelman Romano Jansen, stijgt daardoor naar de top van de volledig op FIFA 17 gespeelde competitie.

NEC versterkte zich in de winterstop op zijn Roda JC’s en begon met een volledig nieuwe basiself aan het duel. Michael Heinloth en Julian von Haacke werden herenigd met jeugdvrienden Mats Hummels, Toni Kroos en Marco Reus, die hun ploeg halsoverkop verlieten om op vrijwillige basis bij de Nijmeegse ploeg aan te sluiten.

De al onmiddellijk tot publiekslieveling uitgeroepen Reus opende na 25 minuten de score. Het matig geanimeerde NEC-publiek mocht nog voor rust opnieuw juichen, toen Robert Lewandowski met een regelrechte frommelgoal, die je normaal gesproken alleen in videogames ziet, de score verdubbelde. Vlak voor het einde van de eerste helft was het opnieuw raak. Douglas Costa kwam er met een schitterende actie opnieuw doorheen (RT, linkerjoystick, A, B, X+RB, Y, rechterjoystick + LB) en maakte de 3-0. Met bezwete handen zochten de teams vervolgens de kleedkamer weer op.

Na rust vonden de twee teams het wel genoeg geweest. Willem II scoorde in de 89’ste minuut nog met Inaki Williams, maar daar liet NEC het niet bij zitten. In de blessuretijd maakte Ricardo Rodriguez, die na hevig wikken en wegen toch de voorkeur kregen boven André Fomitschow, ook nog de vierde treffer van de wedstrijd.