Jeffrey Leiwakabessy krijgt volgend seizoen de leiding over NEC onder 18. De veertigjarige oud-speler van de Nijmeegse club volgt Francois Gesthuizen op, wiens contract niet werd verlengd. Leiwakabessy tekent voor twee seizoenen bij. Mark Otten, trainer van NEC onder 21, verlengt zelfs met drie jaar.

“Het is geen geheim dat NEC mijn tweede thuis is, ik wil me hier zo lang mogelijk blijven ontwikkelen als trainer”, vertelt Leiwakabessy. “De normen en waarden van de club passen goed mij. Met mijn ervaring hoop ik de spelers als voetballer, maar zeker als persoon voor te bereiden op het eerste elftal. Samen met de trainers vinden we het belangrijk om de komende jaren nieuwe talentvolle jongens te laten doorbreken.”

Otten gaat zijn tweede seizoen in als trainer van NEC onder 21 na een eerste jaar waarin er nauwelijks wedstrijden konden worden gespeeld vanwege het coronavirus. “Ik ben blij dat ik ook de komende drie seizoenen een bijdrage mag leveren aan de ontwikkeling van onze spelers en de Voetbalacademie. Voor mijn gevoel is NEC de ideale omgeving om mezelf verder te ontwikkelen als trainer, dit heeft een grote rol gespeeld in mijn keuze om mij voor drie seizoenen aan NEC te binden. Ik wil me richten op het verder optimaliseren van de programma’s en de ontwikkeling van onze spelers op alle gebieden zodat de stap richting het profvoetbal en leven als topsporter zo klein mogelijk wordt.”

NEC meldt dat de onder 21 en onder 18 gaan vallen onder de ’topsportopleiding’. “De topsportopleiding betekent 24 uur per dag gereed zijn om het vak voetbal uit te kunnen voeren. Hierin moet alles in het teken staan van het optimaliseren van het programma”, legt hoofd opleidingen Dennis te Braak uit. “Eigenlijk moet alles in deze leeftijdsfase dicht bij de voorwaarden van het seniorenvoetbal liggen.”

Foto: Rob Koppers