NEC boekte vandaag een moeizame overwinning op VVV Venlo, dat erg defensief stond te spelen. Uiteindelijk kwam NEC er aan het einde van de tweede helft doorheen, waardoor de overwinning veilig werd gesteld. Ook Jeffrey Leiwakabessy, die een uur meedeed, zag dat het moeilijk ging tegen de stugge Venlonaren.
"We speelden redelijk aanvallend. In de tweede helft begonnen we echter niet goed, waardoor je het jezelf moeilijk maakt en je die tegengoal krijgt. We herpakken ons daarna, door via de zijkanten te blijven spelen. Daar ligt onze kracht, met Anthony Limbombe of Alireza Jahanbakhsh. Dat is wat we goed hebben gedaan. Het ging inderdaad moeizaam, maar we kwamen er uiteindelijk doorheen", vertelt het clubicoon van de Nijmegenaren. 
Matchwinner was dus Limbombe. De Belg scoorde beide doelpunten namens NEC en kreeg de complimenten van Leiwakabessy. "Uiteindelijk heeft Anthony het heel goed gedaan. Hij heeft heel veel kwaliteit, ik denk dat hij nog meer kan dan hij heeft laten zien. Daar werken we aan."

Toch zie je aan de tegenstanders dat ze niet naar NEC komen om te voetballen. "Ze analyseren ons en kijken waar onze krachten liggen. Daar passen ze zich op aan. Dan merk je dat ze op gegeven moment vermoeid raken en daar ligt onze kracht. Wij hebben nog de energie en de gierigheid om te winnen. Daar profiteren wij in het laatste kwartier van. En nu weer eerste. Dat is goed voor ons zelfvertrouwen", aldus de linksback van NEC.