Jeffrey Leiwakabessy was na afloop van het verloren duel met Sparta Rotterdam helemaal kapot. De linksback kon na afloop van het veld wel janken en deed dat uiteindelijk ook, op de tribune bij zijn vrouw.
Ook op het veld, maakte hij zich al heel erg druk. "Dan komt die woede eruit, omdat ik niet wil degraderen met de club waar ik groot mee ben geworden. Dan komt alles eruit, zo zit ik in elkaar. Daar schaam ik me niet voor, ik moet het verwerken op mijn manier."
"Na het fluitsignaal kon ik wel door de grond zakken. Wat de supporters deden, is me allemaal ontgaan. Maar zulke dingen moeten ze natuurlijk niet doen. Ik had steun van mijn familie nodig, want dit gaat tijd kosten. Daar heb ik mijn vrouw en kinderen voor nodig, totdat ik me weer goed voel", vertelt de clubman.
NEC ging de rust in met een 3-0 achterstand. Dan is het in de kleedkamer heel stil. "Iedereen weet wat er op het scorebord staat, dan hoef je niks te zeggen. Dan proberen we na rust nog iets te doen, maar dat is natuurlijk te laat. We krijgen te makkelijk de goals tegen." 
Over volgend seizoen kan Leiwakabessy kort zijn. "Er gaat nu veel veranderen. Met de spelersgroep, met de mensen van kantoor. Nu is het belangrijk dat iedereen dit verwerkt. Het is nog te kort om te praten over terugkeer in de Eredivisie. Als ik er dan nog ben, ga ik er voor om zo snel mogelijk terug te keren. NEC hoort in de Eredivisie."
Leiwakabessy is namelijk nog niet zeker van zijn baan, volgend jaar. "Mijn contract is afgelopen en het seizoen is nu afgelopen, dus in principe ben ik nu geen NEC’er meer. Ik heb nog nergens een handtekening gezet. Zolang ik nog geen contract heb getekend, ben ik werkloos." De mening van de supporters is echter duidelijk. Vak 080 schreeuwde hem luidkeels toe. "De waardering van het vak doet je wel goed. Ze weten hoe ik ben, ik geef altijd honderd procent."