Jeffrey Leiwakabessy stond als vervanger voor Lucas Woudenberg nog geen minuut op het veld toen Jergé Hoefdraad namens SC Cambuur de aansluitingstreffer binnenschoot. De 2-1 bleef echter gehandhaafd, waardoor NEC drie belangrijke punten boekte in strijd om de play-offs.

FOTO: Rob Koppers

Toch baalt ‘Leiwa’ van de snelle tegengoal, waar niet alles defensief goed ging bij NEC. "Je hebt liever niet dat dat gebeurt. Er ging wat fout achterin, maar uiteindelijk winnen we en dat is het allerbelangrijkste. Het is natuurlijk vervelend, maar de drie punten zijn binnen."

De eerste helft moest Leiwakabessy hoofdschuddend toekijken hoe NEC tegen Cambuur niet het spel kon maken. Goed was het tegen de hekkensluiter zeker niet. "Nee klopt, het was niet onze beste wedstrijd. Je weet dat Cambuur geen open huis gaat spelen, ze staan onderaan. Dan moet je geduldig in je spel en dat lukte niet al te best deze wedstrijd. Zulke wedstrijden zitten er ook tussen, die moet je ook winnen om je doel te halen."

Dat doel is met nog drie wedstrijden te gaan plaatsing om de play-offs voor Europees voetbal. Met nog twee lastige uitwedstrijden tegen PEC Zwolle en Feyenoord zitten er moeilijke wedstrijden aan te komen. "We willen natuurlijk in die uitwedstrijden nog punten pakken en woensdag tegen PEC is denk ik het juiste moment. We hebben gewonnen, dus je gaat met vertrouwen dat duel tegemoet. We gaan de dingen die hier fout gingen natuurlijk analyseren, zodat we dat kunnen veranderen tegen PEC. Daar kunnen we wel één puntje bij elkaar sprokkelen denk ik."

Volgend jaar maakt de 35-jarige linksback opnieuw deel uit van de selectie, in zijn twaalfde seizoen bij NEC. Zijn rol blijft vooralsnog ongewijzigd, denkt Leiwakabessy. "Ik blijf voetballen en ik weet wat mijn rol in het team is. Dit seizoen wilde ik graag bij de selectie zitten en af en toe invallen. En dat gebeurt de laatste tijd weer wat meer, ook toen Lucas Woudenberg geschorst was. Die rol zal ik volgend jaar ook proberen in te vullen. Je weet nooit hoe het in het voetbal gaat, maar ik blijf gewoon mijn best doen. Ik zal de trainer die er volgend jaar staat proberen te overtuigen dat ik nog van nut kan zijn."