NEC heeft zondagmiddag met maar liefst 2-5 verloren van FC Twente. NEC begon beide helften met aanvallend spel en met veel pressie, maar liet zich na tien minuten weer zakken. Jeffrey Leiwakabessy vertelt dat dat de tactiek van trainer Anton Janssen was.
"We hebben gedaan wat we moesten doen", legt de linksback uit. De eerste tien minuten kwam NEC prima uit de verf, maar daar na verminderde het goede spel. "Als we dat doelpunt tegen krijgen, vallen we een beetje terug en kwamen zij meer aan de bal. De tweede helft begonnen we ook nog wel fel, maar dan gebeurt er ineens iets. Dan gaat alles zoals het níet moet gaan. Twente kan natuurlijk goed voetballen en dan spelen ze het zo uit."
Leiwakabessy weet wat er achterin fout ging. "De ruimtes werden heel groot, daar kan Twente zo doorheen voetballen. Dat moeten we voor onze rekening nemen. Het was gewoon dramatisch de tweede helft. We hebben het af laten weten. Je blijft natuurlijk de spelers oppeppen, om niet te veel goals tegen te krijgen, want het doelsaldo is heel belangrijk voor volgende week."
Volgende week moet NEC op bezoek bij Ajax, dat inmiddels al verzekerd is van de landstitel. Daar moet het anders. "We moeten dit vergeten en denken aan de wedstrijd met AZ. Daar moeten we naar terug. We moeten de ruimte niet weggeven. We moeten vooral heel compact blijven spelen."
Ook Anton Janssen vindt dat er volgende week heel anders te werk moet worden gegaan. "We vielen helemaal uit elkaar in de tweede helft en we knokten niet meer. Dat is onacceptabel en dat neem ik mijn ploeg zeer kwalijk. In zo’n periode is knokken heel belangrijk. Dit gaan we heel anders doen volgende week."