De verdedigers van NEC kregen zondag tegen Groningen liefst vijf doelpunten tegen. Jeffrey Leiwakabessy wil in de winterstop zijn gedachten verzetten en daarna weer volop aan de bak met NEC. Hij heeft er vertrouwen in de laatste plek te verlaten.
“Bij ons komt dit hard aan. We hebben een goede reeks neergezet de laatste paar weken en die wilde we doorzetten vandaag. Het was niet best, te slap en te weinig strijd”, vertelt Leiwakabessy na afloop, die in 18 wedstrijden al 49 goals tegen gekregen heeft. “We proberen gedurfd te spelen en dan krijgen we te veel goals tegen. Maar je moet het als team doen, verdedigen begint voorin en wij zijn het laatste hulpmiddel.”
Voorin had Leiwakabessy nog wel wat meer aanmerkingen. “We hebben een aantal kansen gehad die we moeten maken en dan ziet het er ook anders uit. Na de 4-2 heb je nog hoop op de 4-4, maar de 5-2 viel te snel en toen was het over en sluiten.”
Daardoor heeft NEC de kans verspeeld om de winterstop niet als hekkensluiter in te gaan. “We staan nu op de plek waar we horen te staan. Maar als je kijkt naar de kwaliteiten binnen het team, staan we te laag. We moeten hard werken om van die onderste plek weg te komen. Daar heb ik alle vertrouwen in.”
“We hebben nu Kerstmis, dus dan kunnen we onze koppen leegmaken. Dan kunnen we met een goed gevoel terugkomen en de stijgende lijn door te trekken. We gaan een week weg, dan ben je de hele dag samen en kunnen we de puntjes op de i zetten.”
"De eerste wedstrijd in 2014 wordt gespeeld in het eigen Goffertstadion, tegen ADO Den Haag, een zes-puntenwedstrijd. “Thuis doen we het beter dan uit. We hebben met het publiek de laatste tijd echt een ondersteuning. Daar moeten we het van hebben, dat doet als speler goed.