Jeffrey Leiwakabessy werd woensdag na de wedstrijd tussen NEC en NAC Breda uitgeroepen tot Man of the Match. Maar daar koopt de verdediger niks voor. Het duel eindigde in 1-1 en NEC schiet eigenlijk maar weinig op met een punt. Zondag werd ook al gelijkgespeeld tegen concurrent Go Ahead Eagles.
“Dit is jammer”, zei Leiwkabessy tegenover ForzaNEC. “We wilden in deze wedstrijden natuurlijk zes punten pakken. Dat kunnen net de punten zijn die we op het laatst nodig hebben. Maar we moeten het positieve eruit halen. We hebben in ieder geval twee punten. Vandaag was het voetbal beter dan afgelopen weekend.”
In de eerste helft speelde NEC goed en kreeg het goede kansen. Na rust werd het aan beide kanten rommelig. “We waren eigenlijk te gretig om het doelpunt te maken. Maar ook hier moet je het positieve eruit halen. We leverden vandaag veel strijd.” Na dik een kwartier kwam NEC op achterstand door een pegel van Rydell Poepon. “Na de tegengoal bleven we rustig. We hadden niet het idee dat we heel snel naar voren moesten gaan om de goal te maken. Uiteindelijk viel de 1-1 niet veel later.”
Kevin Conboy was geschorst tegen NAC en dus mocht Leiwakabessy weer eens vanaf de aftrap starten. “Daar ben ik voor. Als Kevin niet mee kan doen, moet ik er staan. Vandaag heb ik gedaan wat ik moest doen. Maar Kevin komt weer terug al zal waarschijnlijk tegen Feyenoord weer mee doen. Dan moet ik genoegen nemen met een plek op de bank. De trainer weet dat ik er sta als hij me nodig heeft.”
Zaterdag gaat de ploeg dus op bezoek bij Feyenoord en daar hebben de Nijmegenaren het vrijwel altijd moeilijk. “Dat wordt een lastige pot. Maar in dat soort wedstrijden krijg je de ruimte om te voetballen en om je eigen spel te spelen. Dat is tegen clubs als NAC en Go Ahead een stuk minder. Daar moeten we het van hebben. We hopen op een stunt.”