Wie Jeffrey Leiwakabessy in de 67e minuut de longen uit zijn lijf ziet rennen om een bal van de lijn te halen, ziet dat de verdediger koste wat kost het kampioenschap wilde halen. De overwinning van FC Eindhoven gooide roet in het eten.
“We wisten dat we het niet in eigen hand hadden, maar misschien is het wel mooier om over twee weken in een vol eigenhuis kampioen te worden”, zegt de Nijmeegse linksachter. Vorig jaar gingen de tranen nog over de wangen bij de routinier, maar dit jaar lijken er eerder gelukstranen zijn ooghoeken te passeren.
“Misschien dat we daarom wel zo slap begonnen. Iedereen is onbewust toch bezig met het kampioenschap. Ik denk dat het een beetje in de ploeg is geslopen.” Gelukkig waren er de meegereisde supporters die de ploeg over het dode punt tilden. “Het gebeurt niet vaak dat er in een uitwedstrijd de uitsupporters boven de thuissupporters uitkwamen. Dat gebeurde vandaag wel en het gaf het team een enorme boost. De twaalfde man was in Maastricht duidelijk in ons voordeel.”