Legio Noviomagum komt (wederom) met een mooie actie voor de decembermaand. De tifo-groep gaat zich inzetten voor de minderbedeelden in de stad en doet dat samen met Voedselbank Nijmegen. Dit gebeurt onder de naam ‘Legio voor de regio’.

Hoe gaan ze dat doen? Aankomende zaterdag (18 december) kan men tussen 10 en 16 uur voedsel komen brengen naar het Goffertstadion, bij restaurant Bikkels. Hiermee wil Legio de minderbedeelden in de regio helpen door voedsel voor hen in te zamelen. Er wordt opgeroepen bij de wekelijkse boodschappen één of meer producten extra in de wagen te gooien die je kwijt zou kunnen voor de mensen die het moeilijker hebben. Het betreft hier houdbare producten zoals koffie, thee, pasta of producten in blik bijvoorbeeld.

De actie werd in 2019 en 2020 ook al opgezet en bleek toen een groot succes te zijn. De saamhorigheid van de NEC-supporters en Nijmegenaren kwam in beide jaren goed naar voren, vandaar dat de actie ook dit jaar weer plaats zal vinden. Komende zaterdag zal er ook een merchandise stand aanwezig zijn waar men de laatste kerstcadeaus kan bemachtigen. De opbrengsten daarvan gaan naar de sfeeracties van Legio Noviomagum.

Foto: Rob Koppers