Saidi is terug bij NEC, nu ook op het veld. De aanvaller werkte dinsdagochtend zijn eerste training af met Jong NEC. Niet alle supporters waren even blij met zijn terugkeer. Legio Noviomagum, de tifo-groep van de club, hing twee flinke spandoeken op waarmee ze hun ongenoegen uitten. Op hun website geven zij de volgende toelichting.
"Dinsdagochtend bezochten we de training van Jong NEC om spandoeken op te hangen, gericht tegen de terugkeer van Saidi Ntibazonkiza. De aanvaller liet zijn trainer, medespelers en supporters aan het begin van het seizoen volledig in de steek door uit het niets een beter contract te eisen en vervolgens niet mee te doen aan de wedstrijden die volgde. Voor ons als Legio een onbegrijpelijke actie.


Inmiddels heeft Saidi zich weer bij de club gemeld en lijkt hij in genade aangenomen. Veel supporters aanvaarden zijn ‘excuses’ met als argument dat de noodzaak te groot is. Het aantal basiswaardige aanvallers is momenteel immers klein. Wij respecteren de mening van deze supporters, maar hopen dat zij ook accepteren dat wij het er totaal niet mee eens zijn.

Wat ons betreft wordt er namelijk veel te gemakkelijk gedaan over het feit dat hij iedereen vlak voor het begin van de competitie heeft laten zitten, en wij aanvaarden zijn excuses dan ook niet. Saidi speelde een groot deel van de voorbereiding en zou een basisplaats krijgen, maar blijkbaar kunnen we niet op hem rekenen. Het principe dat hij onze mooie club in de steek heeft gelaten weegt voor ons, de leden van Legio Noviomagum, zwaarder dan zijn kwaliteiten. Iemand die zo omgaat met het vertrouwen van de club en de steun van de supporters, is wat ons betreft het rood-groen-zwart niet waardig.

Nooit meer Saidi!"

De supportersgroep had vooraf overlegd met de club over de actie. "NEC is een warm bolwerk. Wij nemen alle supporters serieus. Ook als ze kritisch zijn", zei Jan Bluyssen tegenover De Gelderlander. "De teksten hebben we eerst gezien. Er stonden geen verkeerde woorden in. Er werd niet gediscrimineerd. Geen probleem dus."
Saidi toonde begrip voor de spandoeken. "Ik weet dat de mensen boos op mij zijn. Die spandoeken doen me geen pijn. Ik ben fout geweest", aldus Ntibazonkiza tegenover diezelfde krant.