Leen Looyen volgt Peter Wisgerhof op als technisch commissaris in de Raad van Commissarissen van NEC. Dit meldt de club maandagmiddag op de clubwebsite. 

”Leen kent iedereen in Nijmegen en omstreken. Daarnaast kent hij de club, de cultuur en de identiteit van NEC. Hij staat voor kwaliteit en is een zeer gedegen vakman gebleken in zijn carrière. Ook heeft hij een scherpe en kritische blik op technische zaken. Leen kan vanuit zijn kennis een uitstekend klankbord zijn voor Remco Oversier. En het allerbelangrijkste is dat hij graag mee wilde bouwen aan het nieuwe NEC”, laat Pieter Tra, voorzitter van het STAK, weten. 

Leen Looyen is blij met zijn terugkeer bij de Nijmeegse club. ”De geluiden dat NEC geïnteresseerd was om mij een functie te geven binnen de organisatie werden steeds serieuzer. Dan ga je er toch over nadenken. Toen de gesprekken liepen sprak mij de visie van de nieuwe directie heel erg aan. Het is natuurlijk wel een heel andere functie dan ik eerder bij NEC heb bekleed, maar dat maakt de uitdaging juist mooier. We willen de club boven alles zetten en ik denk dat ik met mijn ervaring een belangrijke rol kan spelen binnen de club. Ik kijk ernaar uit mijn bijdrage te leveren aan de toekomst van deze mooie club.”