Leen Looijen is levenslang trainer geweest in het betaald voetbal. Zijn naam staat synoniem voor NEC, maar in zijn 30-jarige loopbaan werkte hij ook bij tal van andere clubs en bonden in binnen- en buitenland. Als journalist van Voetbal International interviewde Bert Nederlof hem vele malen. Bij promotie naar de eredivisie, maar ook bij ontslag. En elke keer verbaasde Nederlof zich over de kennis en ervaring van Leen. Maar ook de vele anekdotes die (toen) vaak niet de publiciteit haalde, intrigeerde Bert als journalist. Vele jaren geleden spraken Looijen en Nederlof daarom al af een boek te maken wanneer het einde van de trainersloopbaan in het betaald voetbal van Leen in zicht zou zijn. Dat moment is nu gekomen. Het heeft geleid tot het boek met de veelzeggende tekst ‘Van verliezen leer je winnen’, met een blik achter de coulissen die doorgaans gesloten zijn, maar ook met mooie en vervelende herinneringen, lessen en ervaringen uit het leven van Leen Looijen. Het is tevens een leerboek voor beginnende trainers. Daarnaast kijkt Leen ook vooruit naar de toekomst.

Het boek wordt op dinsdagavond 15 mei gepresenteerd in het Goffertstadion. De toegang is vrij voor iedereen. Fons de Poel presenteert de boekpresentatie vanaf 20.00 uur met gasten als o.a. schrijver Bert Nederlof en hoofdredacteur Johan Derksen van Voetbal International.
Verkoopprijs is slechts € 18,95. Van elk verkocht boek gaat een deel van de opbrengst naar de NEC-voetbalschool. Het boek is ook te bestellen via ForzaNEC. Stuur een mail naar info@forzanec.nl en je krijgt te horen waar het boek op te halen is.