Na een goede start gaat het inmiddels erg slecht met Leeds United, de club waar Jay-Roy Grot sinds afgelopen zomer speelt. Leeds verloor zeven van de laatste acht wedstrijden en dus beginnen de fans de morren. Ook Grot moet het ontgelden.

De negentienjarige aanvaller moet het vooral doen met invalbeurten, maar het lukt hem nog niet om in die korte periodes het verschil te maken. Voor de statistieken leverde hij één assist in het verloren uitduel met Cardiff City (3-1).

De supporters van Leeds, die eerder al grappen maakten over Grot – weliswaar in positieve zin – uiten nu via social media hun kritiek op Grot. Manager Thomas Christiansen verdedigt het talent. ‘Het is een nieuwe competitie voor hem’, zei de oefenmeester tegen The Yorkshire Evening Post. ‘Hij is erg groot en sterk, maar hij is ook nog maar negentien jaar. Hij heeft nog veel te leren en heeft tijd nodig. Hij ontwikkelt zich goed. Zijn tijd komt nog wel.’

Leeds heeft afgelopen week overigens Gianni Vio aangesteld als specialist voor standaardsituaties. Dat deed hij eerder al bij AC Milan, Liverpool en Fiorentina.