NEC en Go Ahead Eagles hebben zondagmiddag gelijkgespeeld tegen elkaar. Door een laat doelpunt van Sylla Sow leken de drie punten naar Deventer te gaan, maar Mathias Ross kopte vlak voor tijd de gelijkmaker tegen de touwen: 1-1.

Bij NEC begon Philippe Sandler weer in de basis. De verdediger stond een tijdje aan de kant met een blessure, maar mocht tegen Go Ahead voor het eerst sinds 7 oktober (tegen SC Heerenveen 1-1) weer starten. Verder had ook Youri Baas een basisplaats. Hij kreeg voorin de voorkeur boven Elayis Tavsan, Rober González en Lars Olden Larsen.

Het duel ging in de eerste helft redelijk gelijk op, al waren de grote kansen voor NEC. De thuisploeg scoorde zelfs, maar in aanloop naar de goal van Magnus Mattsson had Koki Ogawa de bal ongelukkig tegen zijn arm aan gekregen. Vlak voor rust hadden de Nijmegenaren op voorsprong moeten komen. Zo stuurde aanvoerder Lasse Schöne Ogawa op de keeper af, maar zijn schot miste kracht. Nog geen minuut later had Baas de openingstreffer op zijn hoofd, maar ook deze bal was makkelijk te redden door Jeffrey de Lange van Go Ahead. NEC had de bal ook op de stip willen zien. Ogawa werd bij een voorzet met twee handen in de rug geduwd, maar scheidsrechter Robin Hensgens, en de VAR Serdar Gözübüyük, zagen er geen strafschop in. Dat leverde de arbiter een flink fluitconcert op in De Goffert.

Tweede helft

Go Ahead kwam sterk uit de rust. De eerste tien minuten na de pauze kwam NEC maar amper van de eigen helft af en was het slordig in balbezit. De Nijmegenaren hielden stand en vochten zich terug in de wedstrijd. Zo bleef het spel op en neer golven en waren beide teams opzoek naar de openingstreffer.

Ondanks de kansen aan beide kanten wilde de bal er niet in. Als de bal er al in ging, zoals bij een schot van Bart van Rooij die verlengt werd door Ogawa, dan werd deze afgekeurd voor buitenspel. Uiteindelijk leek Go Ahead alsnog aan het langste eind te trekken. Een voorzet van oud NEC’er Thibo Baeten kwam terecht bij invaller Sylla Wow, die de bal tegen de touwen schoot. Doordat er daarna bekers op het veld werden gegooid vanuit het uitvak werd het duel zelfs nog even gestaakt.

De wedstrijd leek daardoor in mineur te eindigen voor de Nijmegenaren, maar nog geen minuut na de hervatting was het alweer gelijk. Een hoekschop van invaller Mees Hoedemakers werd binnen gekopt door een andere invaller: Mathias Ross.

In het kort

Wedstrijdverloop:
88′ 0-1, Sow
90′ 1-1, Ross

Geel: Breum, Sow (Go Ahead Eagles)

Opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Sandler (83′ Ross), Nuytinck, Verdonk; Schöne (83′ Hoedemakers), Mattsson, Proper; Hansen, Ogawa, Baas (71′ Tavsan)

Opstelling Go Ahead Eagles: De Lange; Deijl, Amofa, Kramer, Kuipers; Linthorst (64′ Llansana), Rommens; Breum, Willumsson, O. Edvardsen (86′ Baeten); V. Edvardsen (64′ Sow).

Scheidsrechter: Robin Hensgens

Foto’s: Rob Koppers