NEC is er op de laatste dag van de transferperiode in geslaagd om een nieuwe spits aan te trekken. Sylla Sow van Go Ahead Eagles maakt de overstap naar Nijmegen. De spits scoorde eerder dit seizoen in De Goffert en sprak toen zijn liefde uit voor de club en stad.

NEC speelde met 1-1 gelijk tegen Go Ahead Eagles en Sow was de doelpuntenmaker voor de club uit Deventer. Na afloop was hij lovend over de Nijmegenaren. “NEC is mijn jeugdliefde. Ik kom hier uit de stad, ben ballenjongen geweest en heb zelf in de jeugd hier gespeeld. Helaas heb ik nooit mijn debuut mogen maken. Je kan het aan iedereen in mijn team vragen, toen we hiernaartoe reden zei ik hoe mooi Nijmegen is en dat het mijn stad is. Ik ben supporter, dat zal altijd zo blijven.”

Nu keert de 27-jarige spits dus terug bij zijn jeugdliefde. Bij NEC keert hij sowieso terug voor dit seizoen, al heeft de club een eenzijdige optie om deze met één jaar te verlengen. Sow doorliep de jeugdopleiding van de Nijmegenaren, maar speelde nooit in de hoofdmacht van NEC.

Op de clubwebsite van NEC spreek Sow van een fijne terugkeer. “Ik ben een trotse Nijmegenaar. Ik heb hier lang gevoetbald, ben ballenjongen geweest en altijd als ik de stad binnen rijdt begint het te kriebelen. Spelen voor de club waar je van houdt, dat is een droom die uitkomt. Ik kijk er enorm naar uit mijn opwachting te maken in de Goffert.”

Ook technisch directeur Carlos Aalbers is blij met de transfer. Een nieuwe spits in de selectie was namelijk wel nodig na het wegvallen van Bas Dost. “Met Sylla hebben we de gewenste versterking voor de voorhoede binnen. Dat Sylla uit Nijmegen komt maakt het verhaal compleet. We kijken ernaar uit om samen met hem onze doelstelling te halen!”

Eerder op Deadline Day werd Sami Ouaissa al gepresenteerd bij NEC. Hij sluit echter pas in de zomer aan, aangezien de Nijmegenaren hem komend halfjaar nog verhuren aan Roda JC.

Foto: Rob Koppers