Door een blessure van Guus Joppen mocht Terry Lartey-Sanniez als rechtsback gelijk zijn debuut maken voor NEC tegen SC Cambuur. Lange tijd leek hij zijn debuut met een overwinning af te kunnen sluiten, maar een kopbal in de laatste minuut gooide roet in het eten.


”In mijn ogen was het gewoon een overtreding op Rens”, is Lartey-Sanniez stellig tegenover ForzaNEC. Daar werd niet voor gefloten, terwijl dat wel had gemoeten. Aan de andere kant hebben wij gewoon niet goed genoeg gereageerd op de 2-1. We moesten scherp blijven tot de laatste seconde en dat waren we niet. Ik zou niet zeggen dat we laks waren, maar het moest echt beter.”

Pijntjes

Toch is de aankoop van Jong Ajax tevreden over het vertoonde spel in de eerste 85 minuten. ”Er staat een heel goede ploeg. We zijn goed op elkaar ingespeeld en weten wat we van elkaar willen. Maar we hadden wat pijntjes in het team, niet iedereen was wedstrijdfit, dus daarom moest de trainer bepaalde wissels inzetten.”

Ook Lartey-Sanniez was lange tijd een twijfelgeval. Hij lag er dit kalenderjaar lang uit wegens een hamstringblessure, maar maakte de negentig minuten vol. ”Mij werd steeds gevraagd of het nog goed ging. Ik heb geen last gehad van mijn hamstring, dus volgens mij ging het goed. Ik ben verdedigend sterk, aanvallend gezien zou ik nog wat meer kunnen brengen, met name wanneer Anass Achahbar als rechtsbuiten een actie naar binnen maakt.”

Door het tegenvallende resultaat gaat de rechtsback niet met de pakken neerzitten. ”Voor mij is het nu afgerond. Het is gebeurd, het is rottig, maar we moeten het niet groter maken dan dat het is. Op naar volgende week.”

Lees ook: De Gier baalt: "Dit had de scheidsrechter moeten zien"

Foto: Rob Koppers