Jordan Larsson staat voor een transfer naar Spartak Moskou. De prestaties van de 22-jarige aanvaller bij IFK Norrköping in Zweden zijn opgevallen bij de nummer vijf van het afgelopen seizoen in Rusland. Volgens de Russische krant Sport Express wordt Larsson dinsdag medisch gekeurd en bij een goede afloop gepresenteerd bij zijn nieuwe club.

Voor NEC zou de transfer goed nieuws kunnen betekenen. Het Russische medium spreekt van een transfersom van vier miljoen euro. De Nijmeegse club ontving al een bedrag van Norrköping voor de verkoop, maar het is niet bekend of NEC ook een doorverkooppercentage krijgt. Stel dat het om tien procent van de winst gaat, zou NEC een bedrag van tussen de drie en vier ton ontvangen. NEC heeft sowieso recht op een klein deel van de solidariteitsvergoeding.

Larsson was in Nijmegen niet altijd zeker van een basisplek, maar is in zijn tweede jaar terug in Zweden helemaal opgebloeid. De aanvaller scoorde elf keer in zestien competitiewedstrijden, wat hem de topscorer van het hoogste niveau van Zweden maakt. Larsson ontbrak in de laatste twee duels van Norrköping, wat speculaties over een transfer alleen maar deed toenemen.

Foto: Rob Koppers