Jordan Larsson liep met een grote lach rond op zijn eerste training van NEC. De  19-jarige Zweedse aanvaller en zoon van oud-Feyenoorder Henrik Larsson moet bij de Nijmeegse club voor meer doelpunten gaan zorgen. Bij de Nijmeegse club zijn ze trots en blij dat ze hem hebben kunnen vastleggen.

”NEC zocht al snel contact met me, ze hadden direct interesse. Ik heb altijd in de Nederlandse competitie willen spelen. Vanaf de Eredivisie zou ik graag naar een grotere competitie gaan. Het is een mooie plaats om me te ontwikkelen. Ik hoop goede dingen te doen voor de club en hier een betere speler te worden”, vertelt Larsson.

Na de degradatiewedstrijd van zijn oude club Helsingborgs IF werd Larsson aangevallen door hooligans van zijn eigen ploeg. ”Ik heb daar niet veel over te zeggen”, reageert de Zweed. ”Het heeft natuurlijk wel invloed gehad op het feit dat ik weg ben gegaan bij de club, maar ik was zelf ook toe aan een nieuwe stap. Ik ben gewoon blij om hier nu te zijn.”

”Er waren meerdere clubs in Zweden en Denemarken in mij geïnteresseerd en ook nog één in Nederland. Ik vond NEC echter de beste plaats voor mezelf. Ze hadden al snel interesse en de technisch directeur en de trainer gaven mij het goede gevoel. Ik kende NEC natuurlijk al, het is een grote club in Nederland.” Een oude bekende sprak vol lof over de Nijmeegse club en adviseerde hem om naar Nijmegen te gaan. ”Victor Palsson is een goede bekende van me en hij zei dat NEC een goede plaats was om je te ontwikkelen als speler.”

Ook zijn vader, Henrik Larsson, was te spreken over NEC. ”Hij vond dit een goede club voor mij. Hij adviseert me, maar uiteindelijk is de keuze toch aan mij.” Jordan wordt vaak met zijn vader vergeleken, maar hij ziet een aantal verschillen. ”Hij is Henrik Larsson en ik ben Jordan Larsson. We zijn twee andere spelers. Ik hou meer van dribbelen terwijl hij beter kon koppen. Daarnaast wil ik graag altijd de bal hebben en natuurlijk veel scoren.”

Larsson speelde vanaf zijn zevende tot zijn negende in de jeugdopleiding van Barcelona. ”Mijn vader speelde op dat moment bij Barcelona en daar speelde hij met Eto’o en Ronaldinho. Ooit hoop ik dan ook daar te mogen spelen, maar ik moet nog veel ontwikkeling doormaken om daar te komen. Ik vind de manier van spelen daar geweldig, het tiki-taka voetbal, de individuele klasse. Barca is mijn favoriete club.”