Jordan Larsson begon vandaag voor het eerst in de basisopstelling van NEC en zag collega Gregor Breinburg met twee goals de winst pakken. In zijn eerste tweede wedstrijden is Larsson nog ongeslagen.

"Het voelt erg goed om vandaag te winnen, maar dat komt vooral omdat we hard werken en gewoon de betere ploeg waren. We kregen twee penalties en vanaf waar ik stond leken ze allebei terecht. Ik heb de beelden nog niet gezien, maar vanaf mijn oogpunt leek het duidelijk", vertelt de Zweed over de op zijn minst discutabele pingels. 

Larsson werd na 75 minuten gewisseld voor Janio Bikel, maar dat kan hij wel begrijpen. "Natuurlijk wilde ik negentig minuten spelen, maar ik werd wat moe aan het eind. Bovendien wou de trainer wat defensiever gaan spelen, dus dan is het geen probleem. Voetbal gaat ook om tactiek." Over zijn eigen prestaties is hij nog niet helemaal tevreden. "Het ging wel oké, maar ik weet dat ik meer in me heb. Ik wil in aanvallend opzicht meer met de bal doen, maar dat gaat nog wel komen."

Toch krijgt Larsson al binnen drie weken na zijn arriveren in Nijmegen de voorkeur boven een heel aantal aanvallers van NEC. Dat doet hem goed. "Het geeft je vertrouwen, dat ze al zo snel in je geloven. Ik hoop dat ik ze iets terug kan geven in de komende wedstrijden", glundert Larsson, die zich wel kan vinden in het niveau van de Eredivisie. "Het is een goede competitie om me in te ontwikkelen, zowel mijn goede kanten als mijn verbeterpunten. Wellicht kan ik dan naar een hogere competitie, maar ik moet hier hard voor werken en ik ben blij om hier te zijn."

Twee verslaggevers van het Helsingborgs Dagblad hadden de bijna 900 kilometer durende reis van Helsingborg naar Nijmegen gemaakt om Larsson aan het werk te zien. Of ze dat voor iedere speler zouden doen is nog maar de vraag. "Ik weet niet of ik beroemd ben, maar ze vinden het leuk om de spelers te volgen die buiten Zweden voetballen. Ze gingen bijvoorbeeld ook naar Pär Hansson, keeper van Feyenoord, om met hem te praten, dus dat vinden ze leuk. Misschien zullen ze vaker komen dit seizoen."

Over Feyenoord gesproken, laat dat nou net de tegenstander zijn volgende week. Dat wordt een lastige klus voor de Nijmegenaren, weet ook Larsson. "Iedereen weet dat Feyenoord een goed team is, dus we zullen ons uiterste best moeten doen om daar punten te pakken, maar het zal een leuke wedstrijd worden in een groot stadion. We zouden het daar goed kunnen doen als een team.

Of Henke Larsson naar de wedstrijd tussen zijn oud-werkgever en de huidige werkgever van zijn zoon gaat, kan Jordan nog niet zeggen. "Dat weet ik niet, dat zullen we zien. Hij is niet druk op het moment, nu hij geen club meer heeft om te trainen, dus misschien zal hij wel komen."

Foto: Rob Koppers