De nieuwelingen Jordan Larsson en Ali Messaoud moeten tijdens het trainingskamp van NEC in het Spaanse Marbella wennen aan de bijzonder hoge trainingsintensiteit van trainer Peter Hyballa. “Dat is normaal. Het gaat erom dat we ervoor zorgen we straks klaar zijn voor de eerste wedstrijd tegen Willem II. Ik ben ervan overtuigd dat dat gaat lukken”, zegt de Zweed vol zelfvertrouwen tegen De Gelderlander.

 

Larsson deed woensdag één helft mee in het oefenduel met Sparta (1-3 nederlaag). De van Helsingsborgs IF overgekomen aanvaller speelde vanaf de rechterkant. “Daar kan ik spelen ja, vaak ook op ‘tien’, maar het liefst speel ik in de spits”, verklaart Larsson die net als Messaoud nog moeten wennen bij hun nieuwe club.

 

“Dat je aan elkaar moet wennen en je elkaar moet leren kennen in het veld, is logisch. Ik denk dat het vrij snel zal gaan. Na dit trainingskamp zijn we al een heel eind op weg. Ik ben deze intensiteit van trainingen niet gewend. Maar als professional moet je ervoor zorgen dat je klaar bent voor de wedstrijden waarin het er om gaat. Ik denk dat ik na dit trainingskamp net zo fit zal zijn als alle andere spelers”, besluit Larsson.

 

NEC keert aanstaande maandag terug naar Nederland. Op zondag 15 januari om 16.45 uur speelt NEC in Tilburg de eerste en belangrijke wedstrijd van 2017 tegen Willem II.