Het eerste half jaar van Jordan Larsson bij NEC verliep misschien niet zoals hij had gehoopt, maar de Zweed gaat komend seizoen voor sportieve revanche. Waar ploeggenoten denken aan een vertrek, wil Larsson zich in de Jupiler League laten gelden.

"Hij blijft bij NEC", zegt zaakwaarnemer Rob Jansen resoluut tegen de Zweedse krant Expressen. "Hij is momenteel op vakantie in Zweden. Hij neemt nu even rust en daarna gaat hij gewoon weer trainen met NEC."

Toch weet Larsson nog niet wat NEC met hem van plan is. Een nieuwe technisch directeur of trainer moet het nog altijd in hem zien zitten. "In het voetbal weet je het nooit, maar zoals het er nu naar uitziet, blijft Jordan bij NEC", zegt Jansen. Larsson ligt nog tot medio 2020 vast in Nijmegen.

Omdat Larsson zo weinig speelde bij NEC, liep hij deelname aan het EK onder 21 met Zweden mis. Bondscoach Håkan Ericson nam hem niet op in zijn selectie. "Als je kijkt naar hoeveel Jordan heeft gespeeld, moeten we de beslissing van de bondscoach respecteren."

Foto: Rob Koppers