NEC heeft zich definitief versterkt met Jordan Larsson. De aanvaller komt over van het Zweedse Helsingborgs IF en tekent tot medio 2020 in Nijmegen. Larsson gaat spelen met rugnummer 11.

Larsson moet bij NEC voor aanvallende impulsen zorgen. De Nijmegenaren scoorden pas 18 keer in de eerste seizoenshelft en kwamen tot het minste aantal schoten van alle Eredivisieclubs. Spits Kévin Mayi zorgde voor vier doelpunten, net als centrale verdediger Dario Dumic.

Technisch manager Edwin de Kruijff: "Met Jordan halen we een aanvaller in huis die voorin op verschillende posities uit de voeten kan. Hij is een speler met een uitstekende traptechniek en mentaliteit en ondanks het feit dat hij pas 19 jaar is, heeft hij toch ook al de nodige ervaring. Bij ons krijgt hij de kans om zich verder te ontwikkelen en de technische staf, de scouting en ikzelf zijn er van overtuigd dat hij dat onder onze trainer Peter Hyballa zal doen. We zijn blij dat we hem voor de lange termijn hebben kunnen vastleggen."

Larsson genoot een deel van zijn jeugdopleiding bij Barcelona, maar keerde op zijn zestiende terug naar Zweden om zijn studie af te ronden en daarna de stap naar het betaald voetbal te maken. In 2014 maakte hij zijn debuut voor Helsingborgs, onder leiding van vader Henrik, oud-spits van onder andere Feyenoord en Barcelona.

Maandag traint Larsson voor het eerst mee (15:00 uur, De Eendracht) en op dinsdag 3 januari gaat hij mee op trainingskamp naar Marbella.

Foto: Screenshot Youtube.