Lars Olden Larsen is de nieuwste versterking voor NEC. De 24-jarige Noor komt over van het Russische FK Pari Nizjni Novgorod en tekent voor vier jaar. De linksbuiten is woensdag medisch gekeurd en zal vanaf de eerste training aansluiten bij de ploeg van Rogier Meijer.

De Noor kwam dit seizoen uit voor het Zweedse BK Häcken en was daar in twaalf duels vijf keer trefzeker. Ook gaf hij vijf assists. Larsen is blij met zijn komst naar NEC. “Het voelt goed om hier te zijn en om volgend seizoen voor NEC te mogen spelen. Ik kan niet wachten om mijn teamgenoten te ontmoeten, de fans te leren kennen en mijn bijdrage te leveren aan het succes van de club. Samen gaan we hard werken en streven naar positieve resultaten voor deze club”, aldus de nieuwe aanwinst op de clubwebsite van NEC.

Technisch directeur Carlos Aalbers is in zijn nopjes met de komst van Larsen. “We hebben Lars nauwlettend gevolgd en zijn onder de indruk van zijn prestaties bij BK Häcken. Hij heeft het vermogen om wedstrijden te beslissen en past bij onze speelstijl. We zijn ervan overtuigd dat hij onze aanvalslinie zal versterken de komende seizoenen.”

Foto: NEC Nijmegen