Alsof de wedstrijd tegen Ajax pas de eerste échte graadmeter was, schrijven landelijke media nu vol lof over Jasper Cillessen. Een dag na het gelijkspel tegen de regerend landskampioen (1-1) kronen Voetbal International en het Algemeen Dagblad Cillessen tot speler van de week.

Alfred Schreuder, trainer van Ajax, en captain Dusan Tadic lieten zondagmiddag in een interview al weten vol bewondering naar de klasse van de 34-jarige doelman te hebben gekeken. Tadic: “Jasper maakte het verschil. Hij was geweldig, hij had zeer knappe reddingen. Ik telde meermaals het doelpunt al, totdat hij er ineens aanzat met zijn handen.” Schreuder sloot zich bij zijn aanvoerder aan. “Jasper is een geweldige keeper, dat wisten we al. Zeker voor NEC-begrippen is hij een topkeeper.”

Voetbal International pakte maandag groot uit met een uitgebreid artikel. De kop? in het oranje of niet, Cillessen laat zich zien aan Koeman. Dat hoopt de goalie zelf ook. Cillessen heeft volgende week een gesprek gepland staan met Patrick Lodewijks, de opvolger van keeperstrainer Frans Hoek bij Oranje. “Gewoon over hoe ik de afgelopen maanden heb ervaren.” Dat hij een gesprek heeft, zegt al wel wat: Cillessen is onder Ronald Koeman gewoon in beeld.

Ook in het Algemeen Dagblad werden de prestaties van Cillessen tegen Ajax uitgelicht. Hij krijgt een 8 voor zijn prestatie, wat hem verder op laat stomen in het algemeen klassement van de krant met een 6,6 gemiddeld. Lars Unnerstall staat daar op nummer 1: hij heeft een 6,9 gemiddeld.

Cillessen weerde een tijdje de media nadat hij op verschillende platforms op basis van aannames in negatief daglicht werd gezet, waarbij er soms meer op de man werd gespeeld dan dat het om voetbal ging. Zondag sprak hij na afloop wel met NOS en ESPN en daar kwam hij positief uit. Hij sprak zich ook uit over het WK van collega-keeper Andries Noppert. “Ik was zelf ook verrast net als hem, maar hij heeft het uitstekend gedaan”, zei de doelman. En ja hoor, ook dat werd direct opgepakt door andere media, zoals Vandaag Inside. Maar nu ten minste een keer op positieve wijze.

Foto’s: Orange Pictures