NEC heeft in de relatief eenvoudige thuiswedstrijd tegen Helmond Sport twee dure punten en daarmee de koppositie in de Jupiler League verspeeld. De Brabanders kwamen in de tweede helft op 1-1 en gaven daarna dat punt niet meer uit handen door met tien man voor het doel te gaan liggen.  

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd.

NEC begon met dezelfde opstelling als twee weken geleden in de comfortabele overwinning op FC Dordrecht. Tussendoor werd het uitduel met FC Oss twee keer afgelast. Dat betekent dat ook Jordan Larsson en Steeven Langil weer op de flanken speelden. 

Het duel begon merkwaardig. Eerst was Furhgill Zeldenrust dicht bij de 0-1, toen hij profiteerde van een slippertje van Frank Sturing, maar na het omspelen van Joris Delle mikte hij de bal naast. Even daarna leek Mart Dijkstra de score te openen met een onderweg aangeraakt schot. Doordat de bal de arm van een Helmond Sport-verdediger raakte, floot scheidsrechter Pol van Boekel echter al voor een vrije trap, voordat hij kon zien dat de bal het doel in zou vliegen. 

Toch hoefde NEC niet al te lang te wachten op de openingstreffer. Het was Jordan Larsson die door Wojciech Golla de diepte in werd gestuurd, naar binnen dribbelde langs zijn man en met zijn linkerbeen de bal prachtig voorbij keeper Stijn van Gassel stuurde. 

Kort na het begin van de tweede helft kwam Helmond Sport echter weer op gelijke hoogte. Giovanni Hiwat stond aan de rechterkant helemaal vrij en verschalkte Delle met een schot in de verre hoek. Daarna parkeerde Helmond Sport de rest van de wedstrijd de bus voor de eigen goal, waar NEC aanvankelijk moeite had doorheen te komen. Het wisselbeleid van Adrie Bogers zorgde richting het einde van de wedstrijd voor frustatie op het veld. Geen alles-of-niets-wissel, maar de beste man op het veld, Larsson, die van het veld werd gehaald voor Anass Achahbar. Ook hij kon niks klaarspelen en de derde wissel bleef uit. 

Zo verspeelt NEC twee dure punten tegen de nummer 19 van de Jupiler League, terwijl Fortuna Sittard wel met 2-3 won van FC Den Bosch. De Limburgers hebben weliswaar één wedstrijd meer gespeeld, maar hebben wel één punt meer dan de Nijmegenaren en staan bovenaan.

Scoreverloop:
19′ Jordan Larsson (Wojciech Golla) 1-0
55′ Giovanni Hiwat 

Gele kaarten: Braber (Helmond Sport)

Scheidsrechter: Pol van Boekel

NEC: Joris Delle; Michael Heinloth, Frank Sturing, Wojciech Golla, Calvin Verdonk; Mart Dijkstra (C), Ferdi Kadioglu, Gregor Breinburg; Jordan Larsson (72′ Anass Achahbar), Sven Braken, Steeven Langil (68′ Segun Owobowale).

Helmond Sport: Stijn van Gassel; Maiky Fecunda, Stephen Warmolts (C), Ron Janzen, Jason Bourdouxhe (46′ Robert van Koesveld); Steven Edwards, Robert Braber, Grad Damen; Giovanni Hiwat, Arne Naudts (59′ Jordy Thomassen), Furhgill Zeldenrust. 

Foto: Rob Koppers