Het begon dinsdagavond bij de tegengoal in de eerste helft. Leroy Labylle kon de voorzet niet verwerken, waarna Dylan Seys profiteerde. De vleugelverdediger was schuldbewust na afloop van de wedstrijd tegen RKC Waalwijk (3-0 nederlaag).

Van onderschatting was volgens de Belg geen sprake. ,,In deze wedstrijden moet je vanaf minuut één alles geven”, zei Labylle. ,,Het ontbrak op sommige momenten aan inzet. We verloren duels nadat zij de lange bal speelde, maar we creëerden zelf ook helemaal niks. We namen te weinig initiatief; daarop hebben we de wedstrijd verloren.”

Bij de eerste goal zat Labylle ernaast, waardoor Seys kon afronden. ,,De bal werd licht aangeraakt, waardoor ik een verkeerde inschatting maakte. Ik kon niet meer bij de bal komen. Daar baalde ik enorm van, maar we hadden gewoon dat ene uitdoelpunt moeten maken. We wisten dat het mis kon gaan, want in nacompetitiewedstrijden kan alles gebeuren. Dan is het onbegrijpelijk dat we niet weten te scoren.”

Door de nederlaag kwam er een rigoureus en onverwacht einde aan het seizoen van NEC. ,,Jammer dat het zo moet aflopen. Vooral als je ziet hoe we de laatste weken hebben gespeeld. Dat is erg pijnlijk. Iedereen uit Nijmegen heeft de club lief en zij hebben een erg moeilijk seizoen gehad. Dan begrijp ik de reactie die zij geven erg goed.”

Foto: Rob Koppers