Leroy Labylle is dit seizoen de speler met de meeste minuten van de NEC-selectie en blijkt enorm multifunctioneel. De linksback heeft als linksbuiten gespeeld en mocht tegen Almere City negentig minuten spelen als linkermiddenvelder. De Belg zag dat het goed uitpakte.

"De eerste helft was erg goed, tweede helft iets minder", vertelt Labylle, die kritisch blijft ondanks de 5-0 overwinning. "Het is belangrijk dat we vijf keer wisten te scoren, maar zeker in de tweede helft waren we niet op ons best. Veel balverlies en slechte aannames en niet zoveel kansen meer, terwijl er veel ruimte was, maar de kansen die we kregen scoorden we wel. Vijf goals is niet niks, dus we mogen zeker tevreden zijn."

Over zijn rol als middenvelder was Labylle tevreden. "Ik vind dat het goed ging. Het is even omschakelen om op een andere positie te spelen, maar ik heb veel plezier om op het middenveld te spelen. Samen met Jordy Bruijn en Joey van den Berg is het een wat aanvallender middenveld, dus je zag dat we aan de bal goed waren, maar ook verdedigend redelijk goed stonden."

Met twee overwinningen en vier gelijke spelen in de laatste zes wedstrijden, lijkt NEC langzaam in vorm te komen. Vooral een driepunter is goed voor het vertrouwen van de selectie. "De wedstrijd van vandaag geeft genoeg vertrouwen voor volgende week. We speelden niet onze beste wedstrijd, maar we zijn wel gevaarlijk met dat aanvallende middenveld. We moeten elke week de aanval zoeken zoals we dat vandaag deden. Dat is niet makkelijk, maar als we elk duel sterk beginnen kunnen we weer gaan kijken naar de concurrenten boven ons op de ranglijst."

Foto: Rob Koppers